Eind oktober zijn EMDR-trainer Hellen Hornsveld en EMDR-supervisor Jannetta Bos in Gaborone, Botswana, geweest. Zij gaven hier een training in het gebruik van het internationale EMDR standaard protocol, het aanleren van affectregulatievaardigheden en het geven van behandelopties voor omgaan met ‘survivors of rape’ (in Botswana is er een hoge prevalentie seksueel geweld).

Er waren in totaal 19 deelnemers, die gemotiveerd met elkaar aan de slag gingen. De deelnemers werden enthousiast van wat ze leerden en er werd casuïstiek besproken van hoe het geleerde in de praktijk te brengen.

Een ander bijzonder moment tijdens de training was de oprichting van EMDR Botswana. Zij gaan toetreden tot de EMDR Africa Association (EAA). Onze trainers hadden de eer hierbij aanwezig te mogen zijn.

Een uitgebreider verslag vind je hier.